Nakon uspješnog okončanja projekta razminiranja, Rotary klub Karlovac svoju je stratešku aktivnost u posljednjih nekoliko godina usmjerio na potporu strukovnoj edukaciji mladih s područja Karlovačke županije, naročito vodeći računa o kadrovskim potrebama lokalnog gopodarstva. S tim ciljem pri Klubu je osnovan Fond za stipendiranje nadarenih učenika i studenata slabijeg materijalnog statusa. Do sada su dodijeljene dvije stipendije, obje studentima studija strojarstva Veleučilišta u Karlovcu, a u suradnji sa gradom Karlovcem od 2015. godine stipendiraju se učenici i studenti iz Karlovca. Sredstva za Fond prikupljaju se na raznim, već tradicionalnim humanitarnim akcijama Rotary kluba Karlovac kao što su Rotarijansko martinje, Rotarijanski rafting, Teniski rotary turniri i humanitarni koncerti.

Tako je Rotary kluba Karlovac u Zorin domu 21. prosinca 2012. organizirao novogodišnji koncert poznatog violiniste Stefana Milenkovicha. Prije samog koncerta poznati se glazbenik, nekadašnje “čudo od djeteta”, koji danas i sam djeluje kao glazbeni pedagog, rado odazvao pozivu karlovačke Glazbene škole gdje se s oduševljenim učenicima škole zadržao u dvosatnom razgovoru.

“Rado nastupam za rotarijance, pogotovo kada je namjena koncerta ovako plemenita” izjavio je Milenkovich aludirajući na humanitarni karakter koncerta čiji je ukupni prihod bio namijenjen stipendiranju učenika i studenata slabijeg materijalnog statusa kao strateškoj humanitarnoj aktivnosti Rotary kluba Karlovac u posljednjih nekoliko godina.

image001

 

Prije početka koncerta predsjednik Kluba Josip Martišković svečano je uručio ugovor o stipendiranju Branimiru Markovinoviću, studentu studija strojarstva na Veleučilištu u Karlovcu koji je na taj način postao još jedan od korisnika ove stipendije kojom Rotary klub Karlovac pomaže uspješne studente deficitarnih zanimanja na karlovačkom području.
Ovim humanitarnim koncertom ujedno je obilježena 15-godišnjicu chartera Rotary kluba Karlovac.

Organizaciju koncerta svojim su donacijama pomogli Grad Karlovac, Karlovačka županija, Gradsko kazalište “Zorin dom”, Ljevaonica “Duga Resa”, kao i medijski pokrovitelj “Radio Mrežnica”.